Pas op met ontstoppen!

Een verstopping kan gemakkelijk ontstaan, bijvoorbeeld door haren in het doucheputje of zeepresten die uw afvoer dichtslibben. Een beginnende verstopping kunt u vaak nog zelf verhelpen, maar als er een echte blokkade is ontstaan is het verstandiger om dit over te laten aan een vakman. Zelf ontstoppen kan de leidingen namelijk ernstig beschadigen! Akker en Reuzenaar Loodgieters helpt u door heel Nederland bij het ontstoppen van uw gootsteen of doucheputje. Wij beschikken over speciale apparatuur waarmee we gemakkelijk de oorzaak en de precieze plaats van de blokkade kunnen opsporen. Vervolgens zorgen we er natuurlijk voor dat het water snel weer vrij kan weglopen.

Verstoppingen komen nooit gelegen. Gelukkig kunt u ook buiten kantooruren op ons rekenen, wij helpen u namelijk dag en nacht! 365 dagen per jaar, door heel Nederland! Aarzel daarom nooit om onze hulp in te schakelen bij het ontstoppen van uw leidingwerk, we komen graag naar u toe.

Zelf ontstoppen?

Wilt u toch proberen uw leidingwerk zelf te ontstoppen? Gebruik dan altijd een rubberen ontstopper of een chemisch middel om het oppervlakkige vuil te verwijderen. Behandel uw afvoer met een azijn-/sodaoplossing en spoel door met kokend water. Verwijder het deksel van het doucheputje of het zeefje in de gootsteen en maak dit vakkundig schoon, evenals de sifon onder uw gootsteen. Dieper gelegen vuil uit de leidingen kunt u verwijderen met een lang voorwerp, zoals een ontstoppingsveer. Ga hiermee wel voorzichtig te werk! Een leiding raakt gemakkelijk beschadigd en brengt u snel verder in de problemen.